dissabte, 22 de març del 2014

Cròniques de Neopàtria, el blog de la fantasia èpica en català



Monestir de Ripoll
Cròniques de Neopàtria vol ser un blog dedicat a la fantasia èpica o fantasia heroica en català. Aquest gènere (en literatura, cinema, còmic…) no és prou conreat en llengua catalana i és per això que he creat aquest blog. Vull donar a conèixer, en la mesura de les meves possibilitats, aquelles obres d’aquest gènere en català, tan les produïdes originalment en català com les traduccions d’altres llengües.

I perquè he triat aquest nom per al blog? De tothom és sabut que la fantasia èpica és un gènere l’estètica del qual beu directament de les fonts del món medieval europeu, tan de la seva història com de la seva mitologia. Cròniques de Neopàtria ens transporta a un món medieval que ja no existeix, el ducat de Grècia que, al segle XIV, els almogàvers van convertir en català. Podem entendre Neopàtria com un nou món, una nova “pàtria”, un altre món allunyat del nostre present i la nostra quotidianitat.

M’agradaria que l’existència d’aquest blog servís per posar un gra de sorra per a la normalització de la fantasia èpica en català. Espero les vostres opinions.

2 comentaris: